Počele ljetne radionice u dvorcu Stara Sušica!

Četrnaesti puta Hrvatski filmski savez organizira Filmske radionice za djecu i mlade koje se ovaj tjedan održavaju u prekrasnom planinarskom domu Dvorac Stara Sušica. Na radionicama sudjeluje 35 sudionika u dobi od 12 do 17 godina koji će ovih dana skupljati znanja o različitih filmskim rodovima!

Filmske ljetne radionice ove se godine po prvi puta održavaju na ovoj pitoresknoj lokaciji u srcu Gorskog kotara - planinarski dom Dvorac Stara Sušica nalazi se na 800 metara nadmorske visine, u netaknutoj stoljetnoj šumi, raznolike flore i faune i tako predstavlja idealnu lokaciju za vašu ovoljetnu filmsku avanturu!

Program uključuje četiri radionice – animiranog, eksperimentalnog i dvije radionice igranog filma – pod vodstvom filmskih profesionalaca: snimatelja Marinka Marinkića, redatelja Davida Gaše, animatorice Sare Bernat i producenta Noe Nikolića.

Ljeto u planinarskom domu Dvorac Stara Sušica idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje u prirodi povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Ovaj je projekt zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.

Veselimo se rezultatima i radovima koji će proizići iz ove svježe ljetne filmske pustolovine!

21.07.2022.