FESTIVAL DORF POSTAO NOVI ČLAN MUSIC FILM FESTIVAL NETWORK

Festival DORF postao je 10.članom MUSIC FILM FESTIVAL NETWORK, nezavisne mreže europskih festivala glazbenih dokumentaraca. Veliko je to priznanje za ovaj vinkovački kulturni brand, koji se tako s početkom ove godine našao u cijenjenom društvu europskih festivala Doc’n Roll (Velika Britanija), Braunschweig International Film Festival (Njemačka), F.A.M.E. (Francuska), Musical Ecran (Francuska), Norient Film Festival NFF (Švicarska), Seeyousound (Italija), Soundtrack Cologne (Njemačka), Soundwatch (Njemačka) i Unerhoert (Njemačka). Razmjena programa, ideja i umrežavanje omogućit će ljubiteljima dokumentarnih glazbenih filmova praćenje trendova, nove i kvalitetnije filmove te upoznavanje s produkcijom iz europskih zemalja.

Podsjetimo, vinkovački Festival dokumentarnog rock filma DORF je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE 2007. godine započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sa ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija.

Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije dalo je podstrek i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.

Gostovanja s repriznim programom u drugim gradovima (ukupno 87 – Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH,Austrija, Njemačka, Makedonija) imala su brojnu posjećenost (ukupno više od 55.000 ljudi pogledalo je filmove prikazane na DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.

09.03.2022.