Filmska naSTAVa u gostima: putujemo u Samobor!

S veseljem najavljujemo novo gostovanje programa Filmska naSTAVa te se veselimo novim filmskim analizama u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kina Samobor.

Filmska naSTAVa program je koji se niz godina uspješno održava u sklopu obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza. Utemeljen je na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica prof. Ane Đordić i doc. art. Jelene Modrić.

U sklopu Filmske naSTAVe u gostima polaznici iz Samobora i okolice će jednom mjesečno u kinu pogledati umjetnički relevantna filmska djela pomno odabrana za filmsku analizu koja slijedi nakon projekcija. Program podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s tim i razumijevanje filmskog jezika.

Ako ste iz Samobora ili okolice i volite filmove te želite o njima razgovarati i saznati nešto novo, a sve to uz stručno vodstvo, prijavite se na radionice filmske pismenosti za odrasle u kino Samobor na ovoj poveznici: PRIJAVA.

Program će se odvijati jednom mjesečno u kinu Samobor gdje ćete pogledati film a nakon toga o njemu iznositi svoje STAVove i učiti od vrhunskih stručnjaka. I pri tome se izvrsno zabaviti!

Sudjelovanje je u potpunosti besplatno ali broj sudionika je ograničen.

Prvi termin radionice je 10. 3. od 17 do 20h.  Vidimo se u Samoboru!

24.02.2021.