TEEN MINUTE 2020

Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi i Dominik Budimir (učenik Glazbene škole Požega) raspisuju natječaj na temu "Međugeneracijska solidarnost". Natječaj se organizira u svrhu poticanja mladih da dio svoga vremena i pažnje posvete starijim osobama, a dio je TOYA-projekta (Bringing Together Old and Young through Art(s)). U sklopu TOYA-projekta, pozivamo mlade autore u dobi od 15.-19. godine iz cijeloga svijeta da budu dio 28. hrvatskog festivala jednominutnih filmova. Radi se o najstarijem međunarodnom filmskome festivalu utemeljenom u Hrvatskoj. Ovaj festival promovira specifičnu formu - jednu minutu, bez obzira o kojem se žanru radilo.

Posebna kategorija ovogodišnjeg festivala jest “Teen Minute”, a zadana je tema "Međugeneracijska solidarnost" (“Intergenerational Solidarity”). Autor koji pošalje barem jedan film na zadanu temu smije poslati i druge jednominutne filmove koji se na nju ne odnose. Filmovi ne smiju trajati dulje od 60 sekundi.

Filmovi mogu biti bilo koje filmske vrste, roda ili žanra i ne smiju trajati dulje od 60 sekundi. Filmove i prijavnice potrebno je do 15. travnja 2020. poslati na adresu dominikbudimir@yahoo.com. Pobjednici natječaja pozivaju se da sudjeluju u službenom programu najpoznatijeg jednominutnog festivala na svijetu koji će se ove godine održati od 27. - 31. svibnja. Imat će organiziran smještaj i hranu u Požegi, ali organizator ne može preuzeti troškove putovanja.

Detaljnija pravila i dokumentaciju možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

26.02.2020.