Prezentacija filmova 6. Production In-a i Radionice animiranog filma u Pazinu

Ovoga četvrtaka, 23. svibnja, s početkom u 19 sati u Spomen domu u Pazinu, u dvorani Istra biti će premijerno prikazano sedam filmova nastalih na 6. Production In-u i Radionici animiranog filma. Filmska radionice održavale su se u Društvenom centru Veli Jože od 16. do 19. svibnja u Pazinu.

Production in je četvorodnevni maraton izrade filma namijenjen mladima iznad 15 godina sa ili bez iskustva u izradi filma, a pazinski srednjškolci realizirali su šest filmova:

Lucija Dušman i Mia Juraj: „Iza Scene“
David Ivić: „Moja filmska Ideja“
Matko Jalušić: „Silosi“
Lucija Klanjec: „Susret“
Matea Paladin: „Knjižnica“
Rea Turčinović: „Mjesec“

Radionica animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima, a Phaidra de Becker, Natali Bravar, Juraj Brozan, Nina Brozan, David Milohanić i Diana Milohanić realizirali su trominutni animirani film „Mići Jožić

Voditelji radionica su bili producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac, filmski autor i pedagog Toma Zidić, snimateljica i montažerka Dorotea Cerin, snimatelj i montažer Martin Bastijanić, te filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović.

Radionice vodi Pulska filmska tvornica, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Pazin i pod pokroviteljstvom Istarske Županije, Grada Pazina i Hrvatskog audiovizualnog centra. Partner je Medvid Produkcija.

22.05.2019.