IKEA for YU u ponedjeljak premijerno pred riječkom ali i ruskom publikom!

Nakon albanske premijere filma prije desetak dana u Tirani u okviru „Dea Open Air Film Festivala“, sljedeći tjedan ekipa filma „IKEA for YU“, dokumentarca Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić nastalog u produkciji Hrvatskog filmskog saveza nastavlja svoju „festivalsku“ turneju. Osim riječke premijere u Art kinu Croatia u Rijeci u ponedjeljak, 27. svibnja u 20 sati, film će se isti dan prikazati na sasvim drugom kraju Europe, u Rusiji u okviru natjecateljskog programa festivala „Zlatni vitez“ koji se održava u Moskvi.

Između Moskve i Rijeke, filmska ekipa se ovog puta odlučila za Rijeku, gdje će premijeri prisustvovati obje redateljice, producentica Vera Robić Škarica i protagonisti Miran Ratković i Slobodanka Rakas Ratković.

Tako film koji je svoju premijeru imao na lanjskom izdanju Sarajevo Film Festivala živi lijepim festivalskim životom – dosad ga je imala priliku upoznati publika u Leipzigu (Njemačkoj), Dhaki (Bangladešu), Kathmanduu (Nepalu), Meridi (Meksiku), Zagrebu, Parizu i Tirani, a kako za sad stoje stvari, očekuje ga i uzbudljivo ljeto!

22.05.2019.