PRIJAVI SE NA OSMI DUff !!!

DUff- festival filma djece i mladih zemalja Mediterana službeno je otvorio prijave za svoje osmo izdanje koje će se održati od 17. -20. Listopada 2019. u Dubrovniku.

Festival okuplja djecu istih godina , ali iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koji kroz film – najjači medij progovaraju o okruženju u kojem žive, svojim problemima , ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.
Prilika je to za mnoge od njih da se po prvi put susretnu sa svojim vršnjacima iz jednog drugog „svijeta“ ali i našoj djeci da upoznaju životne prilike vršnjaka kroz njihov rad. U Dubrovniku za vrijeme trajanja Duffa zaista se mogu vidjeti sva lica Mediterana.

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine / do 15 godina i 16 do 20 godina /,  a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog i slobodnog žanra, uz apsolutni Grand prix festivala i dvije nagrade publike – za najbolji film uopće i najbolji animirani film prema izboru djece.  

Pored natjecateljskog programa , organizatori Duff-a Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan i ove će se godine pobrinuti za bogat popratni program. Na Duff-u ćete tako moći uživati u popratnim projekcijama odbranih naslova, sudjelovati na nekoj od  filmskih radionica, zajedničkom izletu, druženju, ali i dobiti priliku da upoznate zaista bogatu kulturnu baštinu Dubrovnika.

Uvjeti sudjelovanja dostupni su na http://duff.kinematografi.org/wp-content/uploads/2019/05/CALLFORENTRIES_DUFF2019-2.pdf.

Rok za prijavu radova je 15. srpnja, i to putem online prijavnice na adresi http://duff.kinematografi.org/en/applicationduff2019/

Ukoliko imate do 20 godina i bavite se filmom, videom, ili ste član filmske družine, ne razmišljajte - pridružite nam se i vi ove godine u Dubrovniku i provedite nezaboravna četiri dana s nama – poručuju organizatori.

Vidimo se na DUFF-u!

08.05.2019.