Poziv na Malu školu autorskog filma

Kino klub Split u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, partnerom na projektu ArTVision+, objavljuje poziv za 5 studenata/ica zainteresiranih za kreativne prakse snimanja kratkih autorskih audiovizualnih djela, kroz edukativno-umjetnički program „Mala škola autorskog filma“ koji objedinjuje dvije cjeline kroz dvije radionice:

1. Pripremanje ideja i predprodukcija
2. Snimanje i montaža.

Prva radionica održati će se od 13.05.2019. – 15.05.2019., a druga od 16.05.2019. – 18.05.2019.

Opis programa „Mala škola autorskog filma“

- Polaznici će steći bazična teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati osnove snimanja i upoznati se s različitim autorskim pristupima i uvjetima produkcije audiovizualnih djela. Metodologija radionica orijentirana je na predavački i terenski dio, a edukacije provode stručnjaci iz područja audiovizualnih medija i producenti (organizatori) koji su ujedno i predavači/mentori. Tijekom terenskog dijela edukacije studenti će sudjelovati u samom procesu snimanja filmova.

Uvjeti:

– Traženi profil studenata iz područja primijenjene umjetnosti, turizma, kulturnih studija, filma, režije i drugih srodnih studija.
– Prisustvo na predavačkom i terenskom dijelu edukacije. Izabrani studenti bit će polaznici obje radionice.

Prijave se primaju putem obrasca na idućoj poveznici.

Rok za prijavu je 1. svibnja 2019. godine do 16:00 sati.
Odabrani polaznici radionica bit će obaviješteni elektronskim putem najkasnije 10.5.2019. godine.

Radionice su besplatne. Organizator će sudionicima osigurati osvježenje u stankama, jedan obrok za vrijeme pauze te prijevoz do lokacija na kojima će se održavati terenski dio (bliža okolica Splita).
Predavanja će se odvijati na engleskom jeziku zbog mogućnosti sudjelovanja inozemnih studenata.

Puni tekst poziva nalazi se u privitku.

24.04.2019.