Počela je radionica Pisanje scenarija

Sinoć je na Maloj sceni Hrvatskog doma održana prva u nizu radionica pod nazivom Pisanje scenarija. S obzirom da su edukativne aktivnosti Kinokluba Karlovac prvenstveno usmjerene na srednjoškolce i mlade te profesore, ova radionica je novost jer je otvorena za sve zainteresirane iznad 16 godina, bez obzira na njihovo predznanje.

Voditeljica radionice je članica Kinokluba, studentica Lucija Ćeškić koja je i sama pohađala brojne edukacije te je autorica kratkometražnih filmova. Lucija ujedno predaje i u sklopu kinoklupskog Tečaja filmske umjetnosti,  a koordinatorica je novog filmskog festivala FUSE - Film Under Sever Experiment čije 2. izdanje će biti održano u svibnju.

Tijekom trajanja radionice sudionici će biti upoznati s osnovama pisanja scenarija i popratnih procesa (npr. pisanje sinopsisa i scenoslijeda), te će kroz radionicu generirati vlastiti scenarij za kratkometražni film.

Jučerašnja radionica bila je uvodna te ukoliko ima zainteresiranih i dalje se mogu prijaviti putem obrasca.

Sljedeći termin radionice je ponedjeljak 8. travnja u 17 h, također na Maloj sceni. Sljedeći tjedan se održavaju i drugi Dani medijske pismenosti te će radionica biti održana u okviru istih. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

03.04.2019.