Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program

Službeno otvaranje festivala uz Kratki izlet Igora Bezinovića u 20 sati na Korani

Karlovac, 11. rujna -  Karlovac u utorak, 12. rujna postaje privremeno središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva: 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival trajat će do 16. rujna.  Od jutarnjih pa sve do kasnih večernjih sati, održat će se bogat i raznovrstan program na različitim lokacijama za sve uzraste.

Revija i Festival službeno se otvaraju  u 20 sati na rijeci Korani – nakon svečane ceremonije otvaranja pod vodstvom glumaca Hrvojke Begović i Adriana Pezdirca te radijskog voditelja Frane Domitrovića,  uslijedit će projekcija igrano-dokumentarnog filma Kratki Izlet Igora Bezinovića. Riječ je o pobjedniku ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, nastalom prema motivima iz istoimenog romana Antuna Šoljana. Taj hibrid dokumentarnog filma i fikcije prati Stolu, mladića u kasnim dvadesetima, koji ljeto provodi u Istri tulumareći po festivalima.

A prvi festivalski dan započet će već u jutarnjim satima (10 h) uz projekcije filmova iz programa Najbolje iz dječje filmske kuhinje. Riječ je o najboljim ostvarenjima s dosadašnjih Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, i to autora i autorica čiji će recentni filmski naslovi biti prikazani na ovogodišnjoj Reviji. U 12 sati uslijedit će radionički program za karlovačke osnovnoškolce realiziran u suradnji s Foto danima mladih.

U ranim poslijepodnevnim satima, u 13 sati u GK Zorin dom održat će se debata Snimati nasilje ili reagirati na njega?; riječ je o programu koji se već tradicionalno održava u sklopu dodjeljivanja nagrade Žuta nastava. Spomenutu nagradu ponovno dodjeljujemo autorima filmova iz Hrvatske i svijeta koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuju nasilje. Debatu će moći pratiti svi sudionici te će Karlovac i ove godine biti ne samo filmsko središte mladih nego i središte borbe protiv nasilja.

U 17 sati uslijed će druženje ispred GK Zorin dom, uz piknik i speeddating, dok će u 20 sati biti održano svečano otvaranje Revije i Festivala uz gore spomenuti film Kratki izlet. Nakon projekcije filma, od 23 sata, održat će se zabavni program uz grupu 4head.

11.09.2017.