Još niste završili svoj film? Imamo novu kategoriju samo za vas!

Novost u ovogodišnjem programu Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala je mogućnost prijave filmskih ostvarenja koji još nisu gotovi, u završnoj su fazi ili fazi postprodukcije – tzv. work in progress. Riječ je o novouspostavljenoj kategoriji namijenjenoj nedovršenim od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala. Prijave za navedenu kategoriju moguće su do 15. kolovoza pristupom na sljedeći link. Za sve dodatne informacije po pitanju ovog programa slobodno nam se obratite na sljedeću e-mail adresu. Nadamo se druženju u Karlovcu od 12. do 16. rujna!

Radionica će se odvijati u organizaciji Relativity School, jednog on najcjenjenijih filmskih programa u Americi koji usko surađuje s holivudskim studijima. Mentori Škole biti će na raspolaganju autorima pet izabranih radova za sudjelovanje tijekom trajanja radionice na Reviji i Festivalu u Karlovcu.

Rudolf Ravbar iz Kinokluba Karlovac na prošlogodišnjem izdanju Revije i Festivala napisao je najbolji scenarij i osvojio stroge mentore Relativity School tijekom Pack & Pitch programa. On se upravo vratio iz Los Angelesa gdje je u okviru radionice Relativity School, gdje je bio jedini internacionalni sudionik, imao priliku razviti svoju ideju do samoga kraja.

Rudolf se vratio prepun dojmova nakon trotjednog boravka u Relativity School-u: U ova tri tjedna naučio sam mnogo toga vezanog uz film, prošli smo sve, od pisanja scenarija pa sve do montaže i post produkcije i vjerujem da će mi to znanje koristiti u budućnosti. Snimio sam i jednominutni crno bijeli film te odvojenu dvominutnu scenu. Završni projekt mi je film Phobia kojega sam pitchao na prošlogodišnjem Four River Film Festivalu. Dobio sam najboljeg mentora na fakultetu tako da kada smo ujedinili snage, film će na kraju biti sjajan. Uz dobro društvo i zanimljive radionice bilo je ovo odlično iskustvo.

Rough cut verziju Rudijevog filma nastalog u Relativity School-u pogledajte na sljedećem linku.

Uskoro će biti objavljen i natječaj za Pack&Pitch program na koji ćete moći prijaviti svoje scenarije!

15.08.2017.