GRANICE: RAZDVAJANJE, TRANZICIJA I ZAJEDNIŠTVO

Zagreb - 5. lipnja 2017. (9.30 – 18.00 sati)
Rijeka - 6. lipnja 2017. (12.00 - 16.00 sati)

Što su granice? Postoje li dobre i loše granice? Jesu li one uvijek vidljive? Koji čimbenici opravdavaju i objašnjavaju njihov povratak?

Toliko je pitanja koja ovaj međunarodni simpozij, koji će okupiti 25 sveučilišnih stručnjaka iz 7 različitih zemalja, nudi za raspravu u cilju boljeg razumijevanja naših granica.

Ove susrete popratit će i četiri izložbe koje su organizirane u Medijateci Francuskog instituta, Talijanskom institutu za kulturu i u Živom Ateljeu DK, a koje vrijedi otkriti, kao i filmski program u Zagrebu i Rijeci.

Ovaj događaj organizira mreža EUNIC Hrvatska (Austrijski Kulturni Forum, Francuski institut, Goethe-Institut, Mađarski institut Balassi, Talijanski institut, Institut Cervantès, Institut Camoes, British Council) u partnerstvu s Institutom za migracije i narodnosti, Rijekom 2020, Gradom Rijeka, Sveučilištem u Rijecu, Kinom Tuškanac u Zagrebu, Art-Kinom u Rijeci i Živim Ateljeom, a uz podršku Europske komisije i fonda EUNIC global.

Više informacija o programu ovog događaja, izložbama i filmskom programu možete pronaći na sljedećoj adresi: www.institutfrancais.hr

Molimo Vas da svoj dolazak na simpozij potvrdite na sljedeću adresu i to prije 31.05.2017.: djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr

Program (pdf)

24.05.2017.