Kino Tuškanac
Pametno kino: subotnje filmsko kreativne matineje za djecu

Dvije matineje u svibnju

Zbog zauzetosti velike dvorane najavljena subotnja matineja Pametnoga kina odgađa se za 13. svibanj 2017.

U svibnju će na programu kina Tuškanac biti dvije matineje za najmlađu publiku: izbor animiranih filmova iz arhive Zagreb filma i Mala velika panda, evropsko-kineska produkcija jedan je od najskupljih kineskih animiranih filmova.

Nakon filmova slijede kreativne radionice koje traju 60 minuta i namijenjene su djeci od 5 do 10 godina, ali dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.

Subota, 6. svibnja
11:00 Izbor filmova za djecu Zagreb filma
animirani, boja, digitalno, 60 min
Posebno odabran program crtanih filmova za djecu iz produkcije Zagreb filma, od Krave na mjesecu oskarovca Dušana Vukotića, Lažnoga kanarinca klasika Norberta Neugebauera, Ptice i crveka majstora animacije Zlatka Grgića do najnovijih animiraca kao što je Skriveni talent Mirana Miošića.


Krava na mjesecu

Subota, 13. svibnja
11:00 Mala velika panda (Little big panda, Francuska, Kina, Luksemburg, Njemačka, Španjolska, 2011.); r: Greg Manwaring, Michael Schoemann
animirani, boja, digitalno, sinkronizirano, 89 min
Sadržaj:
U veličanstvenim kineskim planinama opstanak panda je ozbiljno ugrožen jer su se ljudi previše približili njihovim staništima i uništavaju njihovu hranu, bambus. Ali ima još jedan uzrok odumiranju pandi – njihova lijenost. Potreban je netko tko će ih razbuditi i pokrenuti, a to je Manchu. Iako mali jedini je koji može spasiti svoju vrstu.
Cijeli je film nacrtan rukom, a redatelj Greg Manwaring bio je jedan od glavnih animatora u filmovima Pokahontas i Kralj lavova.


Mala velika panda

Ulaznica 20 kuna.
Realizacija programa: HFS, Sekvoja centar, Prostor imaginacije, Zagreb film i Padora
Više obavijesti o programima na: www.kinotuskanac.hr; na FB stranicama kina Tuškanac; www.sekvoja-art.net

20.04.2017.