Novosti

Facebook HFS
09.01.2019.
Ciklus filmova: Punk molitva
U 2019. godinu Kinoklub Zagreb uvodi vas novim ciklusom filmova naslovljenom Punk molitva. Projekcije će se održavati subotom u 20 h.

Prošla godina nije nas politički mazila, a niti ova pred nama ne izgleda kao da će biti puno bolja. Velike stvari možda ne možemo mijenjati, ali što god da nas čeka, naoštrena pankerska kritička oštrica dobro će nam doći. Prikazujemo sljedeće filmove:

12. 1. Gamer, 2011. - Oleg Sentsov

19. 1. Pussy Riot: A Punk Prayer, 2013. - Mike Lerner, Maxim Pozdorovkin

26. 1. Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom, 2015. - Evgeny Afineevsky

2. 2. The Trial: The State of Russia vs. Oleg Sentsov, 2017. - Askold Kurov

9. 2. Our new president, 2018. - Maxim Pozdorovkin

Gamer:
Mladi Ukrajinac većinu svog vremena provodi igrajući video igrice. Odličan je u pucanju u neprijatelje u "Quake"-u, ali ne tako uspješan u svom stvarnom životu, iz kojeg pokušava, ali ne uspijeva pobjeći.

Pussy Riot: A Punk Prayer
Priča o Nadiji, Mashi i Katiji iz feminističkog umjetničkog kolektiva Pussy Riot. U veljači 2012. izveli su 40-sekundnu "punk molitvu" unutar glavne katedrale u Rusiji, što je dovelo do njihovog uhićenja na temelju vjerske mržnje, nakon čega je uslijedilo suđenje koje je odjeknulo diljem svijeta i preobrazilo lice ruskog društva.

Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom
Kronični događaji koji su se odvijali u 2013. i 2014. godini, ovaj dokumentarac svjedoči o formiranju novog pokreta za građanska prava u Ukrajini. Ono što je počelo kao mirne studentske demonstracije koje podupiru europsku integraciju pretvorile su se u punopravnu nasilnu revoluciju koja je zahtijevala ostavku predsjednika zemlje.

The Trial: The State of Russia vs. Oleg Sentsov
U kolovozu 2015., unatoč nedostatnim dokazima, nedosljednosti slučaja i promjeni svjedočenja ključnog svjedoka, ruski sudovi osudili su ukrajinskog redatelja Olega Sentsova na 20 godina zatvora. Film istražuje okolnosti slučaja Sentsova, prati napredak suđenja i pokušaje Olegove obitelji, prijatelja i odvjetnika da ga spase iz zatvora.

Our new president
Dokumentarni film koji prati priču o predsjedničkoj kampanji Donalda Trumpa za 2016. i ispričan je u cijelosti kroz snimke iz ruskih medija pod pokroviteljstvom države. "Naš Novi predsjednik" je satira o ruskim medijima i njihovom preuzimanju američke politike.

Školarci ne mogu dočekati da počne naSTAVa!

Školarci su željni znanja te i svoje slobodno vrijeme odlučuju kvalitetno provesti sudjelujući na obrazovnim radionicama. Zimski praznici tako će i početkom idućeg tjedna biti u znaku čak tri besplatne filmske obrazovne radionice u kinu Tuškanac. »više

Velika retrospektiva Woodyja Allena u kinu Tuškanac

Portreti: Duhoviti univerzum Woodyja Allena
Kino Tuškanac, 07. siječnja – 15. siječnja 2019. »više

Prijavite animirane filmove na deseto izdanje VAFI & RAFI Festivala!

10. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka bit će održan od 27. svibnja do 2. lipnja 2019. godine – prva tri dana u Rijeci, a zatim od četvrtka do nedjelje u Varaždinu i to u suradnji s Kanadom kao zemljom partnerom... »više

Kinoklub Zagreb

Strateški plan

Na sjednici Skupštine Kinokluba Zagreb, održanoj 19. prosinca 2018. godine, između ostaloga je usvojen Strateški plan KKZ za četverogodišnje razdoblje od 2019. do 2022. Tako je cijela godina, posvećena devedesetoj obljetnici postojanja i uspješnog djelovanja... »više