Novosti

Facebook HFS
28.02.2018.
Filmska događanja
Dubrovnik i film

Prošlogodišnja uspješna filmska manifestacija Tišina, molim! – Film i Grad od 1919., ove se godine s konca travnja preselila na smrznuti početak ožujka, kada će se u nedjelju, 4. ožujka pod nazivom Dubrovnik i film održati svečano otvaranje i projekcija dokumentarno-glazbenog filma iz 1975. godine Jednog dana jedni skalini koji se bavi ulogom i važnošću skalina pred crkvom svetog Vlaha kao okupljališta mladih zaljubljenika u glazbu, a idućeg se dana planira dječja utrka za učenike srednjih škola po Starom Gradu, filmska radionica s mentorima iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića u Luži, predstavljanje knjige Milenijsko doba ekrana autorice Sanje Kovačević, prve takve knjige na hrvatskom jeziku o kvalitetnim TV-serijama, koje će se održati u Narodnoj knjižnici te u kinu Visia projekcija prve epizode povijesnog spektakla Knightfall, snimanog u Pragu i Dubrovniku, o povijesti vitezova templara, koji je dubrovačka kino premijera.

Za utorak je najavljen nastavak filmske radionice, pa druženje i gledanje filmova uz razgovor, zakusku i piće koje se pod nazivom Kino kavana odvijalo i prošle dvije godine te izložba Gdje si bio kad se snimalo u Lazaretima, koja će biti otvorena i u srijedu, a na kojoj će mnogobrojni statisti i ostali zainteresirani osvježiti sjećanja na brojna snimanja filmova i serija u Gradu koja su se događala proteklih godina, dok je u večernjim satima na istome mjestu najavljena projekcija filma Princ iz Arkadije iz 1932., prvog zvučnog filma (tonfilma) snimljenog u Hrvatskoj odnosno u Dubrovniku, s Willijem (Wilhelmom Antonom Frohsom, 1903.-1980.) Forstom, tada poznatim austrijskim glumcem, pjevačem, scenaristom, redateljem i producentom i prvom austrijskom filmskom zvijezdom Lia(d)ne Heidt u glavnim ulogama. U srijedu se program nastavlja druženjem i zabavom uz riblje delicije i vino koje se pod nazivom Pučko kino odvija u suradnji s Ludim Morem, a zatim se aktivnosti sele u Cavtat gdje će u tamošnjem Domu kulture biti održana projekcija filma Servantes iz Malog Mista kojeg je po scenariju Miljenka Smoje i uz glazbu Zdenka Runjića te s Ivicom Vidovićem u glavnoj ulozi ovdje 1982. snimio redatelj Daniel Marušić, odnosno koncert OPG banda.

U četvrtak, 8. ožujka (ili marta, kako vam drago) će se Međunarodni dan žena obilježiti posebnim izdanjem Kino kavane, odnosno razgovorom Fantastične superžene koji će se u Lazaretima voditi s uspješnim dubrovačkim filmašicama, pa projekcijom kratkometražnih filmova dubrovačkih autorica i naravno afterparty-jem uz DJ-a Crva i degustacijom vrhunskih poslastica Lucije Tomašić nazvanim Slatke delicije.

U petak će se, opet u Lazaretima, održati predstavljanje radova s filmske radionice Umjetničke škole Luke Sorkočevića, novo izdanje Kino kavane i kao i prošle godine Filmski kviz, a zatim projekcija akcijskog filma, talijansko-jugoslavensko-njemačko-francuske koprodukcije Tri fantastična superčovjeka iz 1967.

Ovogodišnji program završava u subotu, 10. ožujka, svečanim zatvaranjem festivala, projekcijom filma, istočnonjemačke komedije temeljene na zamjeni identiteta Mir mit nicht madam iz 1968., snimljenom dakako u Dubrovniku te koncertom iznenađenja i kako kažu organizatori, zabavom do sitnih ura!

Organizatori su Kinematografi Dubrovnik i Aster kulturno društvo – Dubrovnik u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, a nositelji organizacije i izvedbe Tomislav Tepšić, Miran Dilberović, Krešimir Glavinić, Ivan Lujo, Karla Soče, Ivona Begušić, Marko Soče, Nino Glavinić, Roza Zanini Mozara, Sara Vasilj, Carmela Grgurević i Đive Galov.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com

?
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Dodjela nagrade portala Dokumentarni.net

Oni samo dolaze i odlaze

Druga, živa i svečana, dodjela nagrade za najbolji hrvatski dokumentarni film 2017. godine po izboru portala Dokumentarni.net, održana je u petak, 23. ožujka, u MM centru Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, a obje nagrade... »više

Revija dokumentarnog filma

DOKfilm '18

U dvorani mikro-KINA, na Trgu slobode u Belom Manastiru, i ove je godine održana već tradicionalna Revija dokumentarnog filma u organizaciji Foto-kino kluba Baranja-film i njegovog uvijek agilnog voditelja Deže Kučere te uz potporu HAVC-a... »više

Panorama: Španjolski filmski kanon

U petak, 23. veljače u kinu Tuškanac započinje program pod nazivom Panorama: Španjolski filmski kanon, u sklopu kojega će tuškanačka publika imati prilike pogledati izbor od šest antologijskih ostvarenja španjolske kinematografije... »više

Film "Precijenjena dramaturgija" odnio dvije glavne nagrade 11. Gledališta Kinokluba Zagreb

11. Gledalište Kinokluba Zagreb održano 16. i 17. veljače u MM Centru, nakon dva uspješna filmska dana i zatvoreno je dodjelom nagrada najboljim filmskim ostvarenjima Kinokluba Zagreb za 2107. godinu... »više