Novosti

Facebook HFS
03.01.2018.
Novi ciklus filmova 'Sword and Sorcery'

U Kinoklubu Zagreb četvrtkom u siječnju prikazuje se novi Ciklus filmova: 'Sword & Sorcery'. Filmovi se prikazuju u kinodvorani na adresi Trg žrtava fašizma 14. Početak projekcije je u 21 sat, a ulaz je slobodan. Filmove je odabrao član Kinokluba Zagreb, Filip Pisarić.

Ubrzo nakon što je Conan the Barbarian poharao kino blagajne, priključuju mu se filmovi sličnih tematika, drastično nižeg budžeta, nadajući se sličnom uspjehu. Stoga u novu godinu ulazimo s ciklusom 'Sword & Sorcery' filmova u svojem najplodnijem razdoblju – 80-ima.

Program:

04. 01. ‘The Beastmaster’ (1982.), r. Don Coscarelli

Radnja prati ratnika Dara koji ima sposobnost telepatske komunikacije sa životinjama, u potrazi za osvetom nad moćnim čarobnjakom Maaxom koji mu je spalio selo. U njegovoj potrazi pridružuju mu se lasice Kodo i Podo, orao Sharak i crni tigar po imenu Ruh. 'Beastmaster' Dona Coscarellija, redatelja 'Phantasm' serijala, stječe kultni status i s vremenom izbacuje još dva nastavka i televizijsku seriju.

11. 01. 'Deathstalker’ (1983.), r. James Sbardellati

Ratnik po imenu Deathstalker poslan je u potragu za magičnim artefaktima koji su u posjedu zlog čarobnjaka Muunkara koji poziva sve ratnike na borilački turnir njemu u zabavu. Deathstalker pristaje na natjecanje u turniru ne znajući prave namjere zlog čarobnjaka. 'Deathstalker' je jedan od mnogobrojnih filmova koji su nastali pod budnim okom niskobudžetnog filmaša Rogera Cormana. Film je bio financijski uspjeh jedino zahvaljujući činjenici što je izašao u isto vrijeme kada i Conan the Barbarian. Uslijedili su brojni nastavci.

18. 01. 'Deathstalker II’ (1987.), r. Jim Wynorski

Princeza Evie traži pomoć poznatog heroja Deathstalkera u borbi protiv zlog čarobnjaka Jareka s nadom da će vratiti svoje kraljevstvo. Nastavak kultnog 'Deathstalkera' je tonalno drugačiji od svog prethodnika, imajući više sličnosti s epizodom Looney Tunesa nego sa svojim prethodnikom.

25. 01. 'Yor, the Hunter from the Future’ (1983.), r. Antonio Margheriti

Barbarin Yor preživljava u svijetu prahistorijskih životinja i visoke tehnologije pritom sumnjajući da nekako ne pripada tom svijetu. Film je nominiran za 3 Zlatne maline.

Radionica Video kluba Mursa

Zajedno

Oduvijek se voditelji brojnih aktivnosti, uključujući prigodne radionice, u kino i video klubovima susreću s nestrpljivim iščekivanjima polaznika da što prije vide rezultate svoga rada i podijele ih s drugim gledateljima. Ne treba previše imaginacije da se zamisli čežnja onih... »više

DOČEK NOVE GODINE: Kino Tuškanac
Nedjelja 31. 12. 2017./ ponedjeljak 1. 1. 2018.

SILVESTROVO KAO NA FILMU

Prošlih smo pet godina dočekali Novu u kinu Tuškanac s odličnim filmovima, glazbom, dobrom hranom i pjenušcem, pa vas i pri kraju ove aktualne godine pozivamo na staro mjesto... »više

Kino Tuškanac, subota, 23. prosinca u 11 h

Subotnja matineja za male i velike

Medvjedić Paddington 2 (Paddington 2, Velika Britanija / Francuska, 2017.); r: Paul King; sc: Michael Bond, Jon Croker; animacija: Erik Wilson
igrano animirani, komedija, boja, DCP, 103 min, sinkronizirano »više

Peto izdanje knjige Ante Peterlića

Osnove teorije filma

Četrdeset godina od izlaska prvog izdanja i deset godina od smrti prof. dr. Ante Peterlića (Kaštel Novi, 1936. – Zagreb, 2007.), na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu je u utorak, 19. prosinca 2017. promovirano novo, peto po redu izdanje... »više