Novosti

Facebook HFS
08.11.2017.
"BLINK" Jakova Labrovića najbolji Human Rights film na festivalu Slobodna zona!

Na netom završenom festivalu Slobodna zona koji se od 1. do 6. studenog 2017. godine održao u Beogradu, Novom Sadu i Nišu kratkometražni film "BLINK" redatelja Jakova Labrovića osvojio je nagradu za najbolji Human Rights film u regionalnoj konkurenciji festivala!


BLINK

Na repertoaru 13. Slobodne Zone, selekcijom Branke Pavlović, Jelene Maksimović i Ivana Bakrača našlo se 48 dugometražnih i kratkometražnih angažiranih filmskih radova iz protekle godine, a u natjecateljskom programu 41 film je bio u utrci za nagradu u četiri kategorije – Međunarodnoj, Regionalnoj, Human Rights i srednjoškolskoj selekciji 14+.
Tijekom šest festivalskih dana, u tri grada i šest kinodvorana, festival je posjetilo preko 20.000 gledatelja, a Beograd je ugostio 25 filmskih profesionalaca i autora filmova koji, svako u svojoj sferi djelovanja, oslikavaju promišljeni socijalni angažman koji Slobodna zona gaji punih trinaest godina.
Za svaki od natjecateljskih programa, formiran je zaseban žiri, sastavljen od eminentnih filmskih profesionalaca.


Jakov Labrović

Žiri u sastavu Aleksandra Milovanović, Matjaž Ivanišin i Marko Grba Singh dodijelio je filmu "BLINK" nagradu za najbolji Human Rights film uz objašnjenje da se radi o neposrednom i ogoljenom filmskom radu koji prikazuje bolest u porodici i odnos dva brata.

Nagrada za Najbolji angažirani film u Međunarodnoj selekciji dodijeljena je poljskom dokumentarcu "Pričest" Anne Zamecke, a specijalno priznanje pripalo je španjolskom filmu "Ada za gradonačelnicu" u režiji Pau Fausa. Nagradu za Najbolji angažirani film u regionalnoj selekciji dodijeljena je filmu "Buffet Željezara"u režiji Gorana Devića, a specijalno priznanje pripalo je grčkom filmu "Osmi kontinent" u režiji Yorgosa Zoisa. Srednjoškolski žiri Nagradu 14+ dodijelio je filmu Anne Zamecke "Pričest".


BLINK

Nakon uspješnog sudjelovanja na festivalu Slobodna zona, "BLINK" nastavlja regionalnu turneju – 9. studenoga sarajevska publika može ga pogledati u kratkometražnom programu Pravo Ljudski Film Festivala (galerija Duplex, 22:00).

"BLINK" je filmski prvijenac suvoditelja splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 Jakova Labrovića. Dobitnik je nagrade za najbolji film na 15. Liburnia Film Festivalu i treće nagrade publike u nacionalnom natjecateljskom programu "Ješke" 10. Festivala mediteranskog filma Split.

Slobodna zona
ROOM 100
ROOM 100 na Facebooku

Počinje ciklus filmova Stranger Things Binge Recovery Treatment

Novu sezonu projekcija u Kinoklubu Zagreb otvaramo na napuštenoj bojišnici nostalgije i pop-culture reference porna, u univerzumu u kojem su nastale mnogima omiljene „Čudnije stvari“ braće Duffer, svijetu u kojem neka radio-postaja uvijek vrti The Cure... »više

IZDANJA HFS-A NA INTERLIBERU

Izdavačka kuća Sandorf i ove je godine ugostila nakladu Hrvatskog filmskog saveza na svojem štandu na Interliberu (paviljon broj 6), gdje se na jednom mjestu mogu razgledati i po povoljnijim sajamskim cijenama kupiti izabrani naslovi... »više

Završen Eastern Neighbours Film Festival

Tri poslastice za kraj

I poslije službenog zatvaranja ovogodišnjeg festivala u nedjelju, 4. studenoga 2017., ENFF je omogućio nizozemskim gledateljima još tri ponovljene filmske poslastice u Filmhuis Den Haag, gdje se od ponedjeljka, 5. do srijede, 8. studenoga mogu vidjeti nizozemske premijere... »više

Dječje filmsko i videostvaralaštvo u funkciji javnoga zdravstva

Jedanaest plus sedam

U suorganizaciji Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog filmskog saveza u prostorima ŠNZ, koja se pokazala uzornim domaćinom, je od 3. do 5. studenoga 2017. godine održan jedanaesti susret... »više