Novosti

Facebook HFS
14.07.2017.
RIJEČNO KINO UZ KARLOVAČKO U KARLOVCU, DUGOJ RESI, OZLJU, KAMANJU, BARILOVIĆU, LASINJI TE JASTREBARSKOM

Nakon brojnih događanja u Karlovcu povodom Dana Grada, ljeto u gradu i Županiji nastavlja se i uz filmski program. Nedavno je službeno otvorena sezona kupanja na Foginovom kupalištu, a ove godine Kinoklub Karlovac po 7. put organizira Riječno kino uz Karlovačko. Ispred generalnog pokrovitelja Karlovačkog, tj. HEINEKEN-a Hrvatska program su najavile Helena Radić Bosansac, iz odjela korporativnih poslova kompanije HEINEKEN Hrvatska, zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Andreja Navijalić te Ksenija Sanković, koordinatorica projekta iz Kinokluba Karlovac.

Podsjetimo, Riječno kino krenulo je od ideje Marije Ratković Vidaković, te je realizirano kao njezin diplomski rad u trajanju od 3 dana, a danas je program bogatiji nego ikad. Filmove ćemo osim u Karlovcu gledati u Dugoj Resi, Kamanju, Ozlju, Bariloviću, Lasinji te Jastrebarskom. Manifestacija počinje u petak 14. srpnja na Foginovom kupalištu u Karlovcu projekcijom dokumentarnog filma "Gazda" u 21:30 h, prije koje će biti održana sada već tradicionalna utrka na luftićima u 20 h.

Kada u Karlovcu nigdje nije bilo naznake o kinu, tada je krenulo Riječno kino kao jedan mali projekt koji se razvio u manifestaciju, tradiciju koja traje godinama. Grad Karlovac zasigurno daje podršku u realizaciji, kako programskog, tako i organizacijskog dijela i upravo kroz ovaj projekt pokazujemo i naglašavamo otvorenost naše Gradske uprave prema suradnji s udrugama i pojedincima. Posebice bih istaknula Kinoklub kao udrugu koja je zadržala i očuvala kino u Karlovcu provodeći kino projekcije na različitim lokacijama u gradu Karlovcu. Posebice se vidi kako se povezuje kultura s prirodnim ljepotama i baštinom i zato smatram da je ovo naše jedinstveno kupalište - Foginovo, koje je uređeno i registrirano, odličan spoj sa jedinstvenim Riječnim kinom koji je jedna karlovačka priča koja će trajati godinama. - izjavila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

Generalni je pokrovitelj projekta od samog početka Karlovačko. Ponosni smo što smo već sedmu godinu zaredom generalni sponzor Riječnog kina uz Karlovačko. Snažno podupiremo razne događaje u lokalnoj zajednici, odnosno, u Karlovcu i županiji. Možemo reći da podržavamo neke od najvažnijih lokalnih manifestacija. Riječno kino uz Karlovačko je tijekom posljednjih godina preraslo u iznimno kvalitetan sadržaj i nešto bez čega ljeto u Karlovcu i Karlovačkoj županiji nije zamislivo. Vjerujem da će kvalitetan filmski program privući brojne posjetitelje na Riječno kino, a također se nadam da će nam vrijeme biti naklonjeno i da će svi posjetitelji moći uživati u dobrim filmovima uz osvježavajuće Karlovačko. Samo bih još iskoristila priliku da pozovem sve odrasle posjetitelje da kad uživaju u Karlovačkom, da uživaju odgovorno, istaknula je Helena Radić Bosanac u ime kompanije HEINEKEN Hrvatska.

Koordinatorica manifestacije, Ksenija Sanković ispred organizatora Kinokluba Karlovac ukratko je predstavila program: Petkom i subotom, 3 tjedna zaredom, gledat ćemo filmove ovdje na Foginovom, a uz Ozalj, Kamanje i Dugu Resu, ove godine pozvani smo i na dvije dodatne lokacije - Lasinju i Barilović gdje će program biti održan u Starom gradu, tj. dvorištu dvorca. Na samom kraju, u kolovozu je u planu i projekcija u Jastrebarskom. Prikazujemo različite naslove, kako žanrovski, tako tematski i različitih koprodukcija. Osim projekcija, sadržaj svakoga dana obogaćujemo popratnim sadržajima, poput nagradnih igara, a bit će organizirani i kvizovi, od kojih je najveći multimedijalni Kviz općeg znanja, zatim glazbeni program, radionice, itd. Ono što je svakako novost ove godine jest da ćemo po prvi puta imati doslovno riječno kino - gledat ćemo film ploveći Žitnom lađom, 4.8.

Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez sponzora te pokrovitelja koji su ove godine uz HEINEKEN i Grad Karlovac i Karlovačka županija, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Turistička zajednica Duge Rese, Turistička zajednica grada Karlovca, Općinja Lasinja, Općinja Barilović, Općina Kamanje, Turbing d.o.o., Grad Ozalj, Centar za kulturu Jastrebarsko te Hrvatski audiovizualni centar.

Ističemo da će u petak 21. srpnja 2017. biti održan spomenuti multimedijalni Kviz općeg znanja u 21:00. Voditelj kviza je sve popularniji stand-up komičar Goran Vugrinec Goc. Prijave se primaju preko poveznice http://koza.fak.hr/prijava-na-kozu/. Sudionici ovoga kviza moraju biti punoljetni, kotizacije nema, a nagrade su vrlo bogate.

Članovi Kinokluba uistinu pripremaju sadržajnih 4 tjedna programa te ovom prilikom pozivaju sve na zabavu i osvježenje na rijekama – i ove godine potpuno besplatno!

Mladi animator Luka Pisačić na radionici Prodigy Camp u Seattlu

Mladi animator Luka Pisačić trenutno boravi u filmskom kampu Prodigy Camp koji se svake godine održava u pitoresknoj okolici Seattlea. Radionica okuplja najtalentiranije mlade filmaše svijeta... »više

U dubrovačkom kinu Slavica

Predstavljanje filmskog priručnika

Udruga Kinookus utemeljena je u Dubrovniku 2010., s osnovnom zadaćom osmišljavanja i provođenja različitih kulturnih i obrazovnih te projekata iz oblasti održivog razvoja i poljoprivrede (!) ali i demokratske političke kulture u nedalekom Stonu... »više

Aktivni (međunarodni) lipanj u Hrvatskom filmskom savezu

Hrvatski filmski savez u ljeto je zakoračio mnogobrojnim međunarodnim suradnjama... »više

Foto-kino klub Ivanovec

Pomurske narodne nošnje

Kako brzo vrijeme prolazi najbolje se, kažu, vidi prema djeci i koliko su narasla između dva susreta ili kakvoga događanja. Potvrđuje se ta spoznaja i na primjeru uspješne i prijateljske suradnje filmske družine OŠ Ivanovec, Foto-kino kluba Ivanovec, Međimurske županije i Hrvatske samouprave... »više