Novosti

Facebook HFS
14.03.2017.
RADIONICA (ZA)IGRANOG FILMA
Scenarije na sunce, ajmo snimat’! Dolazi proljeće za filmove.

Otvorene su prijave za radionicu (ZA)IGRANOG FILMA. Pozivaju se svi koji imaju napisan “gotov” scenarij, spremljen u neki untitled folder ili backupiran na neki disk. Sada je trenutak kada ga treba pronaći, izvaditi i poslati na prijavu.

Budući da se radi o naprednoj radionici Kinokluba Zagreb, preduvjet za prijavu je završena Filmska škola KKZ-a i iskustvo nastanka filma kroz sve procese.

Radionica je namijenjena svima onima koji bi snimili svoj (mogu i tuđi) “gotov” scenarij.

Što znači “gotov” scenarij ili zašto pod navodnim znacima?
U ovom slučaju radi se o scenariju kojeg autor već sada vidi snimljenog u svojoj glavi. Podrazumijeva se da će svaki scenarij još disati, prilagođavati se mogućnostima, glumcima, glumačkim probama kao i prilikama na snimanju. U svakom slučaju, bitno je da autor vidi scenarij kao zaokruženu cjelinu i želi ju učiniti vidljivom u filmu.

Mole se autori da uzmu u obzir producentsku izvedivost jer je glavni cilj polaznika – izvesti svoj film. Pri tom se misli da pripremite film, organizirate svoje filmske timove te s njima snimate i montirate svoj film!

Mentorica radionice je redateljica Dalija Dozet. Rođena u Osijeku, studirala je film u Pragu i Zagrebu gdje je na ADU diplomirala režiju igranog filma. Od tada se igra filmskim formama na najrazličitije načine. Ne zna pjevati, loše pere suđe i voli raditi keramičke maske.

Prijava treba sadržavati:
- scenarij (do 20 stranica)
- kratku autorsku bilješku (može i motivacijsko pismo)
- vizuale (fotografije koje uprizoruju atmosferu vašeg filma, dozvoljene su i tuđe fotografije s interneta ako asociraju na atmosferu u vašem filmu)

Prijave su otvorene do ponoći u nedjelju 19. ožujka. Zato molim ekspresno potražite svoje (tuđe) scenarije i šaljite.

Prijave šaljite na mail: tom.soban@gmail.com
U mailu napišite svoje podatke (ime i prezime, kontakt), dok dokumente (scenarij, kratku autorsku bilješku i vizuale) ne potpisujte kako bi selekcija bila regularna.

Prvi sastanak će biti u četvrtak, 23. ožujka u 20 sati u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.

Kontakt osoba i organizator radionice
Tomislav Šoban

Večeras u Filmskome klubu, samo za članove FP kina Tuškanac

Svjetlost (Souleymane Cissé, 1987.)

Novi film Filmskoga kluba uz status jednog od najznačajnijih afričkih filmova svih vremena te nagrade žirija i ekumenskog žirija na filmskom festivalu u Cannesu 1987., časopis Empire ovu je filmsku bajku, utemeljenu na drevnoj malijskoj legendi... »više

Večeri animacije u kinu Tuškanac

Noviji filmovi domaćih autorica

Dan žena, koji bi se točnije, pa makar bilo predugo i rogobatno, mogao i morao zvati (Svakodnevni) Dan borbe žena za pobjedu nad svime što je nepravedno i diskriminatorski prema njima u svijetu u kojem živimo... »više

Kino Tuškanac od 13. do 19. ožujka 2017.

Retrospektiva Branka Ivande, oscarovci iz distribucije, Filmski klub i Pametno kino, Velika kazališta...

Veliku retrospektivu hrvatskog redatelja Branka Ivande otvara tv film Sestre... »više

Radionica filmske kritike i analize

Kinoklub Zagreb četvrtu godinu za redom organizira besplatnu radionicu filmske kritike i analize... »više