Novosti

Facebook HFS
10.03.2017.
Radionica filmske kritike i analize

Kinoklub Zagreb četvrtu godinu za redom organizira besplatnu radionicu filmske kritike i analize.

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika i ponuditi im korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a radovi nastali na radionici bit će objavljeni u filmskom časopisu Zapis te na stranicama Kinokluba Zagreb.

Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka, 27. ožujka 2017. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s recentnog kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati šest polaznika radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno u travnju i svibnju 2017. u večernjim satima u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14. Radionica je besplatna.

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović (Pentić), uz pomoć asistenta Darija Devića. Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com.

Natječaj - 10. Mali DOKUart Bjelovar 2017.

Udruga DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart... »više

Pulska filmska tvornica

Istarske štorije

Pulska filmska tvornica je producent televizijskog serijala od sedam dokumentarnih petnaestominutnih autorskih filmova pod zajedničkim nazivom Istarske štorije, koje potpisuju Ivana Anić, Sanda Letonja-Marjanović, Ines Pletikos, Katarina Radetić... »više

Kino Tuškanac od 13. do 22. ožujka 2017.

Retrospektiva Branka Ivande

U ponedjeljak 13. ožujka u 18 sati retrospektivu hrvatskog redatelja Branka Ivande otvara tv film Sestre (1991.) sa sjajnom glumačkom postavom: Alma Prica, Anja Šovagović-Despot, Siniša Popović i Božidar Alić... »više

Kino Tuškanac
Pametno kino: subotnje filmsko kreativne matineje za djecu

Subotnje jutro uz američki animirani klasik Magična paučina

Subota 11. ožujka 2017. od 11 do 13,30 sati
Ove subote tuškanačko kino za svoju najmlađu publiku prikazuje... »više