Novosti

Facebook HFS
03.02.2017.
Kino Tuškanac od 6. do 8. veljače 2017.
Prvi filmski festival Mladi, u kino!!!

Prvo izdanje novog filmskog festivala Mladi, u kino!!! nastoji potaknuti mlade na kritičko promišljanje sadržaja koji gledaju, a održat će se od 6. do 8. veljače u zagrebačkom kinu Tuškanac.

Festival otvara u jutarnjim satima, uz nazočnost redateljice Marie-Christine Courtes, animirani film Pod tvojim prstima, koji je bio u predselekciji za ovogodišnje Oscare.


Pod tvojim prstima

Taj kratkometražni film prikazuje mladu Emilie koja, na dan kremiranja svoje bake, uranja u njezine uspomene, otkriva Indokinu u vrijeme Hoa, njezin ljubavni susret s francuskim doseljenikom, rođenje Linh (njezine majke), rat, njezin odlazak iz zemlje i dolazak u Francusku.

Idući dan na programu su dva kratkometražna igrana filma - Princeza Marie-Sophie Chambon, o djevojčici koja želi biti princeza, ali otkriva da je mnogo bolje biti astronaut, te Vučja glava Alice Vial o usamljenoj djevojčici kojoj je utjeha lutka vučje glave.

Posljednji dan festivala na programu je animirani film Slika Jean-Francoisa Laguioniea, čija se radnja odvija unutar slike na kojoj su naslikani dvorac, vrt i šuma, a gdje žive neobični likovi, nedovršeni rad svoga autora.


Slika

Svi filmovi imaju hrvatske i francuske podnaslove, projekcije su besplatne, no zbog ograničena broja mjesta potrebne su prethodne prijave.

Festival organizira Francuski institut u suradnji s francuskim Festivalom edukativnog filma u Evreuxu.

Program pogledajte na http://kinotuskanac.hr/cycle/mladi-u-kino

Kino Tuškanac
Pametno kino: subotnje filmsko kreativne matineje za djecu

Subotnje jutro uz kanadski animirani film Tvrd orah

Subota 4. veljače 2017. od 11 do 13,30 sati
Ove subote filmsko kreativno jutro za najmlađu tuškanačku publiku počinje projekcijom nagrađivanog kanadskog animiranog filma Tvrd orah... »više

Kino Tuškanac od 1. veljače do 1. ožujka 2017.

Pet srijeda s Tarkovskim

Ciklus filmova jednog od najznačajnijih svjetskih redatelja Andreja Tarkovskog počinje u večeras, 1. veljače u 19 sati. Na tuškanačkom platnu publika će vidjeti pet redateljevih dugometražnih naslova... »više

Kino Tuškanac: tjedni program

Od 31. siječnja do 4. veljače 2017.
Suvremeni švedski film završava fantastičnim hororom Krug, a distributerski ciklus donosi posljednji film Paula Verhoevena Ona (Elle), s Isabelle Hupert u glavnoj ulozi... »više

Večeras u Tuškancu

Poljske filmske večeri: Sjećanje na Andrzeja Wajdu

U sedamdesetim godinama Wajda je bio neosporna nacionalna filmska i kulturna veličina radeći izrazito društveno-kritične filmove te tako postajući glas savjesti svoje domovine... »više