PROMOCIJA ČASOPISA ''theFILMitself'' U KINU TUŠKANAC

MJESTO I VRIJEME: Mala dvorana kina Tuškanac, srijeda 6. travnja u 18h
GOSTI: Erik Lončar i Ivan Šarić
MODERATOR: Josip Vujčić

''theFILMitself'' je nezavisni filmski časopis baziran u Splitu koji se bavi filmskom analizom i interpretacijom sedme umjetnosti. Iza njega stoje Erik Lončar, redatelj i filmski analitičar, i Ivan Šarić, filmski kolumnist i recenzent. Radi se o jedinom filmskom magazinu u široj regiji koji se bavi isključivo temom filmske analize koji iscrpnim analitičkim tekstovima dodaje ekskluzivne razgovore s filmskim velikanima koji doprinose seciranju njihovih filmskih uradaka i samog medija u svojoj ukupnosti. On ne sadrži reklame ni senzacionalne vijesti, te svojim sadržajem i dizajnom kontrira svemu onome što se trenutno može naći u domeni fizičkih tiskovina.

Nakon velikog uspjeha promocije časopisa u Splitu za koju se tražila stolica više i koja je pobudila velik interes Splićana za temu filma i filmske analize, te napravila svojevrstan bum u količini sadržaja vezanih uz film koji se u gradu trenutno nudi, urednici svoju pažnju usmjeruju na metropolu, gdje će 6. travnja svoj magazin predstaviti u kinu Tuškanac. Sa sobom donose prvi i svježe tiskani drugi broj koji donosi analize filmova Nedodirljivi, Spaliti nakon čitanja i Soba, te razgovore sa Davidom Bordwellom, jednim od najutjecajnijih filmskim analitičarem današnjice i Juliette Danielle, glavne glumice Sobe, jednog od najlošijih filmskih ostvarenja u novijoj filmskoj povijesti koji je s vremenom stekao kultni status. U ovom broju se još govori o Zvizdanu, Brianu De Palmi, Peteru Lorreu i još o mnogočemu drugome.

Po najavi uredništva, idući brojevi donose razgovore kinematografske umjetnosti poput Johna Watersa, Johna Carpentera i Francisa Forda Coppole s kojima vode konstruktivne razgovore o njihovom stvaralaštvu i gomilu temeljitih analiza filmskih ostvarenja. časopis je napravljen po principu ''uradi sam'' i zamišljen je kao platforma za sve filmske entuzijaste, da se mogu izraziti i da im se otvori prostor koji im neki drugi časopis možda ne bi ponudio. Shodno tome uredništvo poziva sve potencijalne autore da im se pridruže u projektu theFILMitself koji si je za cilj postavio populariziranje analitičkog bavljenja filmom među širom publikom i dovođenje komprehenzije filmske umjetnosti na jednu višu razinu.