english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Mladi hrvatski filmaši sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj

U grčkom gradu Pyrgosu na zapadnom Peloponezu, u blizini nekadašnje Olimpije, i ove se godine, po 17. put, održava Camera Zizanio - Europski susret audiovizualnog stvaralaštva mladih. Camera Zizanio je mjesto susreta stotine djece i mentora iz Grčke i cijele Europe koji se sastaju kako bi predstavili svoj radove, razmijenili ideje, surađivali i dogovorili buduće zajedničke aktivnosti. Pokrenut je 2001. godine kao inicijativa neprofitne organizacije Youth Plan u okviru aktivnosti međunarodnog festivala filmova za djecu i mlade – Olympia, koji se i ove godine održava paralelno.

Hrvatski filmski savez u Grčkoj ove godine predstavljaju Martina Anić i Lucija Petkoviček, članice FKVK Zaprešić, a kojima je put na Cameru Zizanio nagrada za uspjeh na 22. Filmskoj reviji mladeži i 10. Four River Film Festivalu, na kojima su osvojile nagradu za najbolji film slobodnog stila. Kao njihova voditeljica u Grčku je otputovala i Lucija Ćeškić iz Kinokluba Karlovac, članica organizacijskog tima Revije i Festivala te član Kinokluba Karlovac Rudolf Ravbar koji je autor filma koji je ušao u konkurenciju festivala.

Hrvatska delegacija tijekom svojeg boravka, osim gledanja ponajbolje filmske produkcije djece i mladih u okviru natjecateljskog programa, sudjeluju i na radionicama koje okupljaju djecu i mlade iz cijele Europe, a čiji će konačni proizvodi biti kratki filmovi. Njihova voditeljica Lucija prenijela je svoje viđenje susreta mladih filmaša u Grčkoj – ''Camera Zizanio i Olympia festival okupili su filmaše sa svih krajeva Europe. Tako se u Pyrgosu trenutno druže gosti iz Nizozemske, Latvije, Austrije, Španjolske, Irske, Srbije, Poljske, Bjelorusije, Hrvatske, a sve ih, osim filma, povezuje i rad na projektu Mythos. Projekt je zamišljen kao višednevna radionica, filmska vježba i ujedno platforma za druženje i upoznavanje iz koje će proizaći više kratkih filmskih uradaka s ciljem podizanja svijesti o određenoj problematici.Sudionici su dobili punu slobodu odabira problematike, a što su sudionici prepoznali kao problem i što je proizašlo iz pet dana druženja i snimanja, saznat ćemo na prezentaciji u petak.

Camera Zizanio je sjajno mjesto za prezentaciju festivala u organizaciji Saveza - Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, koji su već prepoznati na međunarodnoj filmskoj sceni za mlade, te Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece – nacionalnog festivala koji se počeo otvarati u međunarodnom kontekstu. Tako se u sklopu ovogodišnje konkurencije Camere Zizanio prikazuje se čak jedanaest filmova mladih hrvatskih filmaša do 20 godina starosti. Prikazuju se tri filma nastalih unutar FKVKZ Zaprešić: Journey, Concilliation i Know-it-all. Vanima iz Varaždina zastupljena je s tri filma: Colorful city, Karma i Worm searching food. Kinoklub Karlovac predstavlja dva uratka, That one feeling i Stuck in a Rut. U konkurenciji se nalaze i dva filma Shadows of reading i Take your mask off udruge GAMad1992 te film Hunger Muškog učeničkog doma Dubrovnik.

Želimo našoj delegaciji što kreativniji i uspješniji boravak u Pyrgosu, a filmovima naših mladih filmaša puno festivalskih uspjeha!


pošalji link | verzija za printanje

Zatvorene 22. Revija i Festival, proglašeni pobjednici!
Omlet
Petak na Reviji i Festivalu: posljednje projekcije natjecateljskog programa, dokumentarac Iza lica zrcala te filmski kviz!
Četvrtak na Reviji i Festivalu: natjecateljski program, niz radionica, filmovi Gorana Ribarića i Trampolin Katarine Zrinke Matijević
Kajgana
Utvrdo
Započeli 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival!
Šorbula
Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program
Uz doručak s jajima predstavljeni 22. Filmska revija mladež i 10. Four River Film Festival u Karlovcu!
Predstavljanje filmskih početaka danas priznatih autora: autorske večeri s Čejen Černić i Goranom Ribarićem
Autorice dominiraju ovogodišnjom selekcijom Filmske revije mladeži: od 37 naslova u konkurenciji, čak 26 režirale redateljice
Natječaj "Pack&Pitch" u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i ove vas godine vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood!
Još niste završili svoj film? Imamo novu kategoriju samo za vas!
Karlovac u rujnu opet postaje svjetsko središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva!
Prijave za kategoriju „Work in progress“ u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala otvorene su do 15. kolovoza!
Mladi animator Luka Pisačić na radionici Prodigy Camp u Seattlu
Objavljen natjecateljski program 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala!
JOŠ 7 DANA OTVORENE PRIJAVE ZA REVIJE DJECE I MLADEŽI!
OTVORENE PRIJAVE ZA 22. FILMSKU REVIJU MLADEŽI I 10. FOUR RIVER FILM FESTIVAL – OVE GODINE USPOSTAVLJENA JE I KATEGORIJA WORK IN PROGRESS
Ekipa za 50 - jubilarni broj „Dnevnika u boci!“
Mlade hrvatske filmašice sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj
Dnevnik u boci – odsada tijekom cijele festivalske godine!
Revijski i obrazovni programi Hrvatskog filmskog saveza predstavljeni u Los Angelesu
Predstavnice Hrvatskog filmskog saveza i Four River Film Festivala na All American High School Film Festivalu u New Yorku
Online weekend u Art kinu 07.04.2021.
Autor u gostima: Boris Poljak 07.04.2021.
Filmaš mjeseca - Dalibor Barić 07.04.2021.
Osma sezona 07.04.2021.
Započeo proljetni ciklus omiljene Filmske naSTAVe: stiglo nam je više od 400 prijava! 07.04.2021.
Brod u boci
Karlo Gagulić, BLANK
07.04.2021.
Vodnjan film festival u Fažani film festival u Pulskoj filmskoj tvornici 31.03.2021.
Još se stignete prijaviti – Frano Mašković, Đuro Gavran i Ilija Barišić gosti su na proljetnom ciklusu Filmske naSTAVe! 31.03.2021.
Sanja Biškup, prof. 31.03.2021.
Dvadeset godina Bacača Sjenki 31.03.2021.
1-10/4873
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta