english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Mladi hrvatski filmaši sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj

U grčkom gradu Pyrgosu na zapadnom Peloponezu, u blizini nekadašnje Olimpije, i ove se godine, po 17. put, održava Camera Zizanio - Europski susret audiovizualnog stvaralaštva mladih. Camera Zizanio je mjesto susreta stotine djece i mentora iz Grčke i cijele Europe koji se sastaju kako bi predstavili svoj radove, razmijenili ideje, surađivali i dogovorili buduće zajedničke aktivnosti. Pokrenut je 2001. godine kao inicijativa neprofitne organizacije Youth Plan u okviru aktivnosti međunarodnog festivala filmova za djecu i mlade – Olympia, koji se i ove godine održava paralelno.

Hrvatski filmski savez u Grčkoj ove godine predstavljaju Martina Anić i Lucija Petkoviček, članice FKVK Zaprešić, a kojima je put na Cameru Zizanio nagrada za uspjeh na 22. Filmskoj reviji mladeži i 10. Four River Film Festivalu, na kojima su osvojile nagradu za najbolji film slobodnog stila. Kao njihova voditeljica u Grčku je otputovala i Lucija Ćeškić iz Kinokluba Karlovac, članica organizacijskog tima Revije i Festivala te član Kinokluba Karlovac Rudolf Ravbar koji je autor filma koji je ušao u konkurenciju festivala.

Hrvatska delegacija tijekom svojeg boravka, osim gledanja ponajbolje filmske produkcije djece i mladih u okviru natjecateljskog programa, sudjeluju i na radionicama koje okupljaju djecu i mlade iz cijele Europe, a čiji će konačni proizvodi biti kratki filmovi. Njihova voditeljica Lucija prenijela je svoje viđenje susreta mladih filmaša u Grčkoj – ''Camera Zizanio i Olympia festival okupili su filmaše sa svih krajeva Europe. Tako se u Pyrgosu trenutno druže gosti iz Nizozemske, Latvije, Austrije, Španjolske, Irske, Srbije, Poljske, Bjelorusije, Hrvatske, a sve ih, osim filma, povezuje i rad na projektu Mythos. Projekt je zamišljen kao višednevna radionica, filmska vježba i ujedno platforma za druženje i upoznavanje iz koje će proizaći više kratkih filmskih uradaka s ciljem podizanja svijesti o određenoj problematici.Sudionici su dobili punu slobodu odabira problematike, a što su sudionici prepoznali kao problem i što je proizašlo iz pet dana druženja i snimanja, saznat ćemo na prezentaciji u petak.

Camera Zizanio je sjajno mjesto za prezentaciju festivala u organizaciji Saveza - Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, koji su već prepoznati na međunarodnoj filmskoj sceni za mlade, te Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece – nacionalnog festivala koji se počeo otvarati u međunarodnom kontekstu. Tako se u sklopu ovogodišnje konkurencije Camere Zizanio prikazuje se čak jedanaest filmova mladih hrvatskih filmaša do 20 godina starosti. Prikazuju se tri filma nastalih unutar FKVKZ Zaprešić: Journey, Concilliation i Know-it-all. Vanima iz Varaždina zastupljena je s tri filma: Colorful city, Karma i Worm searching food. Kinoklub Karlovac predstavlja dva uratka, That one feeling i Stuck in a Rut. U konkurenciji se nalaze i dva filma Shadows of reading i Take your mask off udruge GAMad1992 te film Hunger Muškog učeničkog doma Dubrovnik.

Želimo našoj delegaciji što kreativniji i uspješniji boravak u Pyrgosu, a filmovima naših mladih filmaša puno festivalskih uspjeha!


pošalji link | verzija za printanje

Zatvorene 22. Revija i Festival, proglašeni pobjednici!
Omlet
Petak na Reviji i Festivalu: posljednje projekcije natjecateljskog programa, dokumentarac Iza lica zrcala te filmski kviz!
Četvrtak na Reviji i Festivalu: natjecateljski program, niz radionica, filmovi Gorana Ribarića i Trampolin Katarine Zrinke Matijević
Kajgana
Utvrdo
Započeli 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival!
Šorbula
Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program
Uz doručak s jajima predstavljeni 22. Filmska revija mladež i 10. Four River Film Festival u Karlovcu!
Predstavljanje filmskih početaka danas priznatih autora: autorske večeri s Čejen Černić i Goranom Ribarićem
Autorice dominiraju ovogodišnjom selekcijom Filmske revije mladeži: od 37 naslova u konkurenciji, čak 26 režirale redateljice
Natječaj "Pack&Pitch" u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i ove vas godine vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood!
Još niste završili svoj film? Imamo novu kategoriju samo za vas!
Karlovac u rujnu opet postaje svjetsko središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva!
Prijave za kategoriju „Work in progress“ u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala otvorene su do 15. kolovoza!
Mladi animator Luka Pisačić na radionici Prodigy Camp u Seattlu
Objavljen natjecateljski program 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala!
JOŠ 7 DANA OTVORENE PRIJAVE ZA REVIJE DJECE I MLADEŽI!
OTVORENE PRIJAVE ZA 22. FILMSKU REVIJU MLADEŽI I 10. FOUR RIVER FILM FESTIVAL – OVE GODINE USPOSTAVLJENA JE I KATEGORIJA WORK IN PROGRESS
Ekipa za 50 - jubilarni broj „Dnevnika u boci!“
Mlade hrvatske filmašice sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj
Dnevnik u boci – odsada tijekom cijele festivalske godine!
Revijski i obrazovni programi Hrvatskog filmskog saveza predstavljeni u Los Angelesu
Predstavnice Hrvatskog filmskog saveza i Four River Film Festivala na All American High School Film Festivalu u New Yorku
Nagrade i priznanja hrvatskim filmovima na festivalu UNICA-e 27.09.2023.
Otvorene su prijave na šesto izdanje Male škole medijske kulture u Kino klubu Split 27.09.2023.
Rujanske vijesti iz FKVKZ-a 27.09.2023.
Otvoren je 16. SEFF 27.09.2023.
JEDINA SOLUCIJA I OVE ŠKOLSKE GODINE POSJEĆUJE OSNOVNE ŠKOLE 26.09.2023.
Filmska družina OŠ Stjepana Kefelje, Kutina ostvarila suradnju sa fondacijom „ Hrvatski dom“ u Valparaíso, Čile 26.09.2023.
Otvoren poziv za prijave filmova na diskurzivni program Kino kluba Split “U kvadrat” 26.09.2023.
Otvorene prijave za srednjoškolce 26.09.2023.
Sve spremno za 16. SEFF 20.09.2023.
ZAGOVA USPJEŠNA FILMSKA JESEN 20.09.2023.
1-10/5562
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta