english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Akceleracija

Brojni su posjetitelji i gosti i ove godine sudjelovali u radu jedanaeste Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić. Među njima su i tri osnivača i člana udruge za fotografsku kulturu Fotografija, koja je upravo krenula u realizaciju programa zbog kojeg je i osnovana. Predsjednik je udruge Milivoj Kuhar, koji je prva iskustva o filmu i fotografiji stjecao kao dugogodišnji član čakovečkog ŠAF-a, a njegovi prijatelji i suradnici Petar Kovač i Tomislav Buza dijele s njime istu strast. Baveći se digitalnom fotografijom primijetili su kako mnogi početnici, pa i ljudi s više iskustva ne znaju dovoljno o mediju, a isto tako na domaćoj portalnoj ponudi nema stranice koja bi na pravi način progovorila o tomu. Tako su osnovali svoju, www.fotografija.hr, koja će uz web galeriju dobre i kvalitetne digitalne fotografije imati i niz priloga edukativnoga značenja. Vrijedi napomenuti da je portal na hrvatskom jeziku što olakšava korištenje onima koji ne žele biti zbunjeni i ostati u nedoumici jer ne razumiju dovoljno engleske inačice. Linkom sa web stranicom HFS-a osiguran je obostrani tok informiranja.

Petak je na Školi protekao u osjetnom ubrzanju aktivnosti. Polaznici radionica ulaze u završnu fazu obrade svojih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova i TV-reportaža, ulice i trgovi Varaždinskih Toplica procvali su ekipama koje kamerama bilježe zadnje kadrove, digitalci smišljaju scenografiju za svoje reprezentativne radove, scenaristi, zbog nekog razloga, najčešće sjede na podu u ulaznom holu hotela Minerva držeći laptope u krilu i užurbano pišu završne verzije scenarija, a montažeri i postproduktivci tona jedva izlaze iz svojih prostora.


Snimio Krunoslav Heidler,
specijalizirana radionica za digitalnu fotografiju

Metodička radionica za učitelje medijske kulture bila je posvećena metodičkom pristupu mediju filma i televizije sa sociološkog aspekta, o čemu je polaznicima govorio dr. Berislav Majhut, a Melita Horvatek Forjan, prof. elaborirala je temu odnosa dječjeg videostvaralaštva i medijske kulture odnosno metodičke obrade filma za djecu.

Polaznicima prvoga stupnja seminara medijske kulture dr. Nikica Gilić je govorio o hrvatskom filmu od 1941. godine, a polaznicima drugoga filmska kritičarka Diana Nenadić približila je iranski film.

Carmen Lhotka upoznale je polaznike oba stupnja seminara medijske kulture i ostale zainteresirane sa zaštitom audiovizualnoga gradiva i pokazala im najstarije crtane filmove koji su sačuvani u Hrvatskoj kinoteci / Hrvatskom državnom arhivu.

Dva dana prije završetka programskih aktivnosti i tri dana uoči prezentacije učinjenoga, osjetno rastu tenzije, uzbuđenje se približava vrhuncu i čini se kao da svi osjećaju oluju koja se lagano pomalja iza obzora. Treba vjerovati kako će biti dobra i pozitivnim pražnjenjem olakšati stvaralačke 'muke' polaznika jedanaeste Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić.

Duško Popović

Ovdje možete komentirati članak


pošalji link | verzija za printanje

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Izvor i središte medijske kulture
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Uspješan završetak
Poziv na zatvaranje jedanaeste Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Pred oluju
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Četiri dana prije završetka
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Jutarnje analize
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Zagrijavanje
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Prvi radni dan
Započela s radom
Jedanaesta Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić
U drugom desetljeću postojanja
Produžen rok za prijave na Školu medijske kulture
KINO-PRAVDA DZIGE VERTOVA UZ GLAZBU UŽIVO BOŠTJANA NARATA 20.10.2021.
Blank filmske radionice 20.10.2021.
PRIJAVA NA FILMSKU RADIONICU 20.10.2021.
Izložba One Take in Space 20.10.2021.
Oktobar u Parizu / Octobre à Paris 20.10.2021.
Hodaj uz mene 20.10.2021.
Rundanje filma u Osijeku 20.10.2021.
Alfonso Cuarón između Meksika i Hollywooda 20.10.2021.
Grand prix Festivala odlazi u Španjolsku 20.10.2021.
Autor u gostima: Mario Papić 13.10.2021.
1-10/5092
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta